Forums » SEPHP Help and Tips

Facebook login issue

  • February 26, 2020 2:36 AM EST

    Hi, I have integrated facebook and login had no issues before 4.10.5 upgrade. But now it just gets back to landing page with # in the end. 

     

    Debug info - the response has just code as get parameter and in auth controller that leads to landing page.

    • Moderator
    • 5069 posts
    February 26, 2020 5:28 AM EST

    Thanks for posting. Please follow the stickied guidelines for posting bugs. As you say there is an error, please post the error log details from that error so that we can see what is going on. Please also double check your app at facebook as they did make changes. 

    • Moderator
    • 5069 posts
    February 26, 2020 10:33 AM EST

    I've moved this from bugs as it works fine in my tests. Please check your app at Facebook. Perhaps you need to update settings there or make a new app there. They did update their app requirements.

  • March 11, 2020 1:29 AM EDT

    Hi Donna thanks for the response. 

     
     
    this is my auth string in response I am just getting code and no access token.
     
    these are my get parameters in response. - 
     
    code=AQDaZj6Yk4y_FR4dANUMh0nSa3kfGbFLXKjxvcleTFLMksIbQC8v792ek27lNsSMkqPIV1pNdMFMpsLR9mRYyrR3EIsf0yPThFg7adkxo104YOLUoqXIiBJX0rDKTjomZkyWlx7EQkB_Ht6Wqj48qFozQZVZdmFdhFcXtx5X7R6yuakA3kzd54ey2pce8oxE-5uIBj5LR5RpPcBUY0JP4sCK9ilc1nLGzcmcw_wdx1A33xGx3GDOisMur-coZbkt4ahz4658xWf9-cM4WCk9h9zO9nHu7pqUZuLaK-haH784a99yDuJeEUwA4x42n4jV2Ho
     
    &state=30fab8c9ba526312414482b7b342e909
     
    due to which I am getting # in url and login is not happening.
     
    This is my facebook auth controller function. ( modules/user/authcontroller/facebook )
     
    • Moderator
    • 5069 posts
    March 11, 2020 6:23 AM EDT

     This is working for us though. Did you create a new app? Don't post our code at pastebin. Remove it. This is copyrighted code and not open source.

  • March 11, 2020 12:42 PM EDT

    Hi Donna, I have created app and this was working till 4.10 update.

     

    I have already requested for removal from Pastebin.

    • Moderator
    • 5069 posts
    March 11, 2020 2:34 PM EDT

    When you upgraded to 5.0.1, did you make a new app at Facebook? I had to do the same as Facebook changed things. The app we had at Facebook before for our demo and staging did not work until I made a new Facebook app. It has been working (on staging as it's not enabled on demo, too many spammers with facebook).

  • March 12, 2020 1:39 AM EDT

    Hi Donna, I have set version at 4.10.5. It was working like a charm for 4.9 and app was live.

  • March 12, 2020 2:37 AM EDT

    Hi Donna, Thanks very much I created new app ad its working fine now. Thanks very much. But idk why this happens.

    • Moderator
    • 5069 posts
    March 12, 2020 5:13 AM EDT

    I think when Facebook made their latest changes, they must have retired old apps as perhaps the endpoints wouldn't work any more. I'm not sure. I'm glad it works for you now.

  • May 1, 2020 1:42 AM EDT

    Yeah, they are pretty irritating sometimes. Constant changes to APIs will increase our work too.

    • Moderator
    • 5069 posts
    May 1, 2020 5:49 AM EDT

    That is one reason I never use social logins on my own sites. That and that once a user uses Facebook's login, they have a cookie on their computer that follows them even if they aren't logged into facebook. I prefer privacy. Unless facebook changed that part of their social login. You would need to read their fine print.

    • Moderator
    • 5069 posts
    May 1, 2020 5:49 AM EDT

    That is one reason I never use social logins on my own sites. That and that once a user uses Facebook's login, they have a cookie on their computer that follows them even if they aren't logged into facebook. I prefer privacy. Unless facebook changed that part of their social login. You would need to read their fine print.