Forums » SEPHP Help and Tips

Chat MenuItem threw error in console

    • 11 posts
    July 20, 2017 2:16 AM EDT

    The MenuItem core_main_chat param

    "icon":"fa-comment-o"

    threw an error because the resource for image is not existing. I guess fa-comment-o is a class, not a image.

    Deleted it and it still works fine.


    This post was edited by b2bcadenas at July 20, 2017 2:17 AM EDT
    • Moderator
    • 5871 posts
    July 20, 2017 4:48 AM EDT

    Please provide details requested in our stickied post for how to post bug reports. This will assist us in testing the issue. 

    • 11 posts
    July 21, 2017 8:10 AM EDT

    Chat module throws error in console

     

    The Chat module throws an error in the console

     

    Error Message:

    fa-comment-o:1 GET http://mylocalhost/fa-comment-o 404 (Not Found)

     

    I think it is because of the menuitem table entry for chat "core_main_chat". The params say

    {"route":"default","module":"chat","icon":"fa-comment-o"} 

    but the icon is not existing/found.

     

    I just removed the icon-item of the json to

    {"route":"default","module":"chat"} 

    and it worked for us.

     

    We use an AMP, PHP 7 and Socialengine 4

     

    • Moderator
    • 5871 posts
    July 21, 2017 8:19 AM EDT

    I'll have to try testing as I'm still not sure whether you are adding a new menu, using the existing menu, or changing anything in the menu.

    • 11 posts
    July 21, 2017 8:28 AM EDT

    We are using the existing "default" menu item installed by your plugin. The only thing we changed is the "icon" thing in the params.

    • Moderator
    • 5871 posts
    July 21, 2017 8:57 AM EDT

    Testing on SE 4.9.2p1, I set the menu to vertical so I could see the icons. Chat already has an icon hard coded for it, the fa-comment-o so it doesn't need to be added. In checking my local developer console, I'm not seeing an error that you mention. Using default insignia theme. These are font awesome icons that exist via font-awesome mentioned here, https://support.socialengine.com/php/customer/en/portal/articles/2771313-enabling-vertical-menus?b_id=14386.

    • 11 posts
    July 21, 2017 9:13 AM EDT

    Ok thank you!

    • Moderator
    • 5871 posts
    July 21, 2017 9:21 AM EDT

    You're welcome. laughing

    • 626 posts
    July 23, 2017 3:37 AM EDT
    b2bcadenas said:

    The MenuItem core_main_chat param

    "icon":"fa-comment-o"

    threw an error because the resource for image is not existing. I guess fa-comment-o is a class, not a image.

    Deleted it and it still works fine.

     

    b2bcadenas, welcome to the community!

    Try clearing cache.